tisdag 19 juli 2011

Tripp trapp tråkigt

IMG_3452 På semestern satte vi upp grind så att inte junioren skall klättra upp i trappan. Av någon konstig anledning så är just det bland det roligaste som finns. Nu är vi riktiga kill-joys i den här familjen så nöjet att ramla ned för trappan satte vi stopp för direkt. Men vad är det mer för förbjudna ställen som skall säkras upp egentligen?

Vi trodde ju att Ikeas barnsäkringar skulle rädda småfingrar och tår i lådor och dörrar. Speciellt dörrar är ju högsta nöjet just nu. Bäst är om man kan stå och hålla sig i en skåpdörr och liksom svänga med i öppning och stängning, en stängning som innebär att man klämmer småfingrarna som man hakat fast i överkanten. Eller för all del, man kan ju öppna alla nederskåp i köket kl 6 på mornarna och sen smälla igen dem så hårt man kan om och om igen medans man kiknar av skratt på golvet.

Ikeas varor erbjuder tyvärr mest skydd för vad som finns INUTI skåpet i och med att man fortfarande kan öppna dem nästan en decimeter med barnsäkring monterad. Perfekt om man vill kila in fingrarna för fastklämning.

Hur gör ni? Har ni kört växelbruk och limmat igen de nedre skåpen tills barnen når upp till de högre och sen växlat? Skall man bli en tråkmåns och plocka ur allt av värde och låta babyfingrar rulla över golvet tills de lärt sig hur man klämmer sig på bästa sätt?

Hur säkert är egentligen säkert?IMG_3456

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar